پدر بروسلی از ایالت « گوان دونگ نانگ های » چین بود و بروسلی در تاریخ (۲۷) نوامبر (۱۹۴۰) در سال اژدها در بیمارستان چینی شهر جوجین شان (سان فرانسیسکو) ، جایی که چینی های زیادی در آنجا زندگی می کنند ، متولد شد.نام اصلی فوق ستاره سینمای رزمی جهان « لی جون فان » بود. ولی بعد ها در اداره ثبت احوال اسم بروسلی را به عنوان نام هنری برای خود انتخاب کرد . اعضای خانواده بروسلی هفت نفر بودند . اسم پدر او «لی هوی چوئن» و نام مادرش (گریس) می باشد. پدر او خواننده اپرا بود و در (ووشو) مهارت زیادی داشت وبه همین خاطر در پیشرفت بروسلی تأثیر زیادی گذاشت. نام خواهر بزرگ بروسلی «اگنس» ، خواهر کوچکش«فیبی»، برادر بزرگش «لی جون شن» و برادر کوچکش «لی جون خوی» می باشد. بروسلی در فوریه سال (۱۹۶۴) میلادی با دختری مهربان، زیبا و دلسوز به نام لیندا ازدواج کرد. خانم لیندا در زندگی وکار پشتیبان خوبی برای همسرش بود. آنها بعد از ازدواج صاحب یک پسر به نام «براندون لی» ودختری به نام «شانون» شدنددر سه سالگی همراه با خانوادهاش به هنگکنگ رفت. وی از پنجسالگی به مدرسه بازیگری رفته و پس از آموختن هنر بازیگری در تعدادی از فیلمهای هنگکنگی با نام «لی سیو لونگ» (به معنای اژدهای کوچک) بازی کرد. در نوزده سالگی به آمریکا بازگشت و در رشته فلسفه در دانشگاه واشنگتن مشغول به تحصیل شد. او در سال (۱۹۶۶) در مجموعه تلویزیونی زنبور سبز نقش کوچکی را بازی کرد.
فیلم های بروسلی
اولین فیلم بروسلی در آمریکا مارلو نام داشت که در سال (۱۹۶۹) در آن بازی کرد. پس از آن به مدت سه سال در آمریکا برای بازی در فیلم تلاش نمود ولی موفق نشد. او مدتها سرگردان بود و هیچ کارگردانی حاضر به قبول یک خارجی چشمبادامی نشد. زیرا هنر وی از دیدگاه غربیها که فقط با اسلحه و خونریزی سروکار داشتند، نمیتوانست تماشاگران را جذب سینما کند! بروسلی پس از اینکه نتوانست در آمریکا هنر خود را عرضه کند و با صدها پاسخ «نه» مواجه شد، با ایمان و پشتکار تمام، به تمرین فنون هنرپیشگی پرداخت و به هنگکنگ رفت تا در تعدادی فیلم کمهزینه هنگکنگی به تهیهکنندگی «ریموند چو» نظیر «اژدها وارد میشود» بازی کرده و شاهکارهای جاویدان خود را خلق کند.
نمایش این فیلم شهرت و ثروت کلانی برای او به ارمغان آورد. او همان سال(۱۹۷۳) در فیلم بازگشت اژدها با کارگردانی خودش بازی کرد. این آخرین فیلم کامل بروسلی بود.بازی مرگ آخرین فیلمی است که بروسلی در آن بازی کرده است، ولی این فیلم به علت مرگ بروسلی نیمهکاره ماند و در سال (۱۹۷۸) با چند صحنه اضافی به نمایش در آمد.
تأثیری که بروسلی بر سینمای رزمی جهان گذاشت:
با وجود زندگی کوتاه ، بروسلی نقش تاثیرگذاری در ژانر سینمای رزمی دهه (۱۹۷۰) داشت. این تاثیر سالها بعد نیز ادامه داشت به طوری که هنوز سایه او روی بسیاری از فیلمهای حادثهای هالیوود مانند ماتریس، ببر خیزران، اژدهای پنهان وباشگاه مبارزه دیده میشود و بسیاری از رسانهها در سالگرد مرگ او که در روز (۲۰) جولای(۱۹۷۳) اتفاق افتاد، بخشی از برنامههای خود را به این شخصیت مشهور دنیای ورزش و سینما اختصاص میدهند.
بروسلی همچنین یکی از عوامل اصلی پیدایش و گسترش سینمای ورزشی هنگکنگی و یا به طور کلی گونه سینمای هنرهای رزمی است.تاثیر مستقیم او روی سینمای رزمی و نقش او در محبوبیت ستارههای اینگونه از فیلمها مانند «جت لی»، «جکی چان» و یا «ژان کلود ون دام»، که از او کاملا پیروی میکنند، غیرقابل انکار است. بهگونهیی که هنوز هم فیلمهای وی طرفداران زیادی داشته و کتابهای بسیاری درباره وی نوشته شده است.
وی که برای اولینبار اقدام به ساخت فیلمهای رزمی نموده و هنر رزمی شرقی را به دنیا معرفی نمود، تحول عظیمی را در سینما ایجاد کرده و منشأ توجه و تولید فیلمهای رزمی دیگر شد. سالها پس از مرگ بروسلی، تهیهکنندگان و کارگردانان هنگکنگی،فیلمهائی کاملا شبیه با فیلمهای او میساختند و از بازیگرانی با ظاهر و فیزیک شبیه او و حتی با نام و تلفظ «بروسلی» فقط با تفاوت در املای اسامی، در این فیلمها استفاده میکردند.ولی هیچ کدام از این بازیگران ذرهای از شهرت و محبوبیت بروسلی را نمیتوانستند بهدست بیاوردند، و فیلمها نیز با موفقیت چندانی مواجه نمیشدند. زیرا در تکنیکها، مبارزات و رفتار بروسلی، مردانگی، گذشت و عزتنفس بهوضوح قابل مشاهده بود و حتی ذرهیی غرور و تکبر در او دیده نمیشد. در صحنههای زیادی از مبارزات او میبینیم که وقتی سلاح از حریف بدکردار او میافتد، بروسلی نیز سلاح خود را بر زمین انداخته و با دست خالی به مبارزه ادامه میدهد. این برخلاف سینمای خشن غربی است که با سنگینترین و مخوفترین سلاحها، به جنگ بیدفاعترین افراد رفته و آنان را به سادگی و بیرحمانه کشتار میکنند.
رئیس بزرگ
خشم اژدها
Khashm.Ezhdeha.1972.720p.V2..mkv
اژدها وارد میشود
Ezhdeha.Vared.Mishavad.1973.720p.V2.mkv